L'Escala Costa Brava....
...een informatieve site over L'Escala en omgeving met veel foto's...
Een huis of appartement huren in L'Escala
Verhuurkantoren. In L'Escala zijn enkele tientallen makelaars (agencia inmobiliaria) waar veelal particulieren hun woning voor verkoop en/of verhuur aanbieden. De adressen, telefoonnummers en websites van kantoren die huuraanbod hebben staan in onderstaand overzicht onder "Verhuurkantoren".
Prikbord. Daarnaast zijn er eigenaren die de verhuur van hun woning(en) zelf ter hand nemen via het internet. Hiervoor staat op L'Escala Costa Brava een “prikbord” ter beschikking voor de vermelding van de link naar hun website.
Informatie die van pas kan komen bij het huren van een huis in L'Escala.
Voor het huren van een huis of appartement bent u o.a. aangewezen op het (indirect) huren van particulieren (tweede woningen). "Resorts" e.d. zijn er in beperkte mate. De appartementen liggen vooral in de buurt van de zee, de huizen liggen door het hele dorp. Vaak liggen de woningen te midden van woningen die niet verhuurd worden of vaste bewoners hebben. De diversiteit is groot, zowel voor wat betreft de woning en de ligging, als het interieur en de uitrusting. De verhuurde woningen liggen met name in de wijken Riells, Puig Sec, Montgó en Sant Martí d'Empúries. Afhankelijk van de locatie en de periode waarin gehuurd wordt kan het heel stil, of juist heel druk zijn in de wijk waar de woning zich bevindt (zie meer hierover onder het kopje "Vakantieseizoen" ).
Particuliere verhuurders hebben elk hun eigen bemiddelaar en het komt daardoor regelmatig voor dat in één (appartementen)complex meerdere agentschappen actief zijn. De woningen worden meestal per week verhuurd (za-za), maar ook wel per maand. De huurprijzen variëren sterk met het seizoen. De huurprijs in het laagseizoen is vaak de helft of minder van de prijs in het hoogseizoen (van medio juli tot eind augustus).
De voor de verhuur beschikbare woningen worden voor een groot deel door de lokale agentenschappen verhuurd. Naast de informatie op hun kantoor bieden deze agencias ook via een website informatie over ligging, inrichting (foto's), huurprijs en beschikbaarheid van de woningen die zij in hun portefeuille hebben; zie de lijst met agentschappen hieronder. Naast deze agencias zijn er nog eigenaren en bemiddelaars die voornamelijk via internet hun woning(en) aanbieden; ook hiervan zijn hieronder een aantal links opgenomen. Tot slot wordt een deel van de huurwoningen aangeboden via de vele sites (brokers. niet opgenomen op in dez lijst) die niet direct met L'Escala gerelateerd zijn maar in veel breder verband opereren. Tussen huurder en de werkelijke verhuurder zitten dan meestal meerdere schakels. Uit reacties is gebleken dat het soms voorkomt dat bij de boeking van een huis pas bij aankomst bekend wordt om welk het huis het gaat en dat dit incidenteel tot een teleurstelling heeft geleid. Het is daarom raadzaam om zoveel mogelijk van het huis dat u wilt huren vooraf te weten te komen en om afspraken betreffende het beoogde huis concreet te maken om verrassingen bij aankomst voor te zijn.
Prikbord
Website verhuurder
ligging van de woning(en)
appartementen bij de haven en huizen in Riells
vakantiewoningen in Puig Sec, Montgo Riells en Sant Martí
vakantiewoningen in Riells
vakantiewoning in Sant Martí d'Empúries
vakantiewoningen in Sant Martí d'Empuries
huizen in Sant Martí d'Empúries
resort in L'Escala
Verhuurkantoren
Website verhuurkantoor
telefoon ---- kantooradres
972770974 - C/ Margarida 23
972775253 - Passeig del Mar 19
972771540 - Avda. Ave Maria 12
972770168 - Port d'en Perris 6
972770104 - Avda. Riells 46A
972770272 - Avda. Ave Maria 2 / Avda. Riells 46
972771505 - C/ Palau 4
972771514 - Ronda del Pedró 12
972775815 - Avda. Montgó 71
972770438 - Avda. Montgó 21
972770262 - Avda. Montgó 10
972770666 - Passeig del Mar 4
972773673 - C/ Escorxador 2 Bloc IV ap. 25