L'Escala Costa Brava....
...een informatieve site over L'Escala en omgeving met veel foto's...
Zonbescherming

De Noodzaak van Goede Zonbescherming. Door blootstelling aan de zon veroudert de huid, dat is tegenwoordig geen nieuws meer. Veel mensen beseffen echter niet, dat simpelweg een hoge SPF niet voldoende bescherming biedt om de huid te beschermen tegen veroudering en blijvende DNA-beschadiging, die tot pigmentvlekken, op den duur tot carcinomen, melanomen en zelfs tot huidkanker kan leiden.
Een moderne zonbescherming biedt bescherming tegen UV-A (Aging) en UV-B (Bruin en verBranden) straling van de zon. De SPF-waarde geeft hierbij aan hoelang in de zon kan worden doorgebracht, voordat de huid verbrandt: zonder bescherming na 10 minuten wordt met een SPF 30 bijvoorbeeld 10 x 30 is 300 minuten (= 5 uur).
Dit zegt echter niets over de mate van bescherming en het vervelende is, dat de bescherming wordt geboden door ingrediënten, die op de huid blijven liggen (bijvoorbeeld octinoxate, zinkoxide en titaniumdioxide zijn veelgebruikte ingrediënten) en daar de UV-straling weerkaatsen. Doordat deze op de huid liggen zijn deze echter na 1 uur voor 80% en na 2 uur voor 95% verdwenen. Na twee uur is de huid dus bijna 100% blootgesteld aan de zon, ongeacht de SPF! Regelmatig bijsmeren (ook wel pappen en nathouden genoemd) is dus het devies.

De Oclipse Sunprotection+Primer SPF 30 van ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi is een zonbeschermer, die daarom zeker in het Spaanse klimaat noodzakelijk is. Deze prijswinnende zonbescherming )*, bevat naast noodzakelijke UV-A en UV-B beschermers (titaniumdioxide en zinkoxide) natuurlijk melanine voor een optimale en langdurige zonbescherming.
Melanine is de stof in de huid, die zorgt voor de bruine kleur en voor het absorberen van UV-straling. De melanine in Oclipse wordt opgenomen in de huid en biedt daardoor een veel langduriger bescherming, ook als de UV-reflectors van de huid zijn verdwenen.
Gecombineerd met een extra dosis anti-oxidanten (bijvoorbeeld ZO Skin Health Daily Power Defense) kan zo de huid veilig tegen de zon worden beschermd, tot wel 6 uur na aanbrengen! Doordat de bescherming in de huid is opgenomen kunt u zelfs gaan zwemmen of een andere outdoor sport beoefenen. De water-, vet- en olievrije formule zorgt daarnaast voor een zijdezachte basis, ideaal als primer voor make-up.

Kortom, met de zonbescherming van ZO Skin Health kunt u genieten van een zorgeloze dag in het zonnige Spaanse klimaat!
Voor meer informatie.

)* Meest Innovatieve Cosmetica in 2008, Beste Sunscreen in 2009 en onlangs Tweede beste sunscreen in 2010 (totalbeauty.com, was landelijk nieuws in de US).