L'Escala Costa Brava....
...een informatieve site over L'Escala en omgeving met veel foto's...
L'Escala - Actueel - 2010-2013

17-12-13 - Bib Gourmand voor Restaurant La Gruta
In de recent verschenen Michelingids (Spanje/Portugal 2014) is Restaurant La Gruta aan de Carrer Enric Serra onderscheiden met een "vorkje" en een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is een onderscheiding voor een restaurant dat een goed driegangenmenu serveert op basis van seizoensgebonden producten voor maximaal € 35 .


13-11-13 - Verbetering aansluiting Passeig Maritim met Plaça de L'Univers
Binnenkort zal het abrupte einde van het fietspad langs de Passeig Marítim tot de verleden tijd behoren. Er wordt momenteel gewerkt aan een meer uniforme reconstructie van de verbinding tussen de Passeig Marítim en het Plaça de L'Univers. Fietsers en voetgangers krijgen daarbij gescheiden stroken. De inrichting en bestrating zijn hetzelfde als die van de Passeig Marítim.


26-10-13 - Markante palmboom ter ziele
De ruim 80 jaar oude palmboom op het Plaça de l'Ajuntament was aangetast door de rode palmkever. De larven van dit insect vreten de boom van binnenuit op en zijn daadoor moeilijk te bestrijden. Na ruim een jaar behandeld te zijn geweest met insecticiden in een poging de boom te redden, moest hij alsnog worden geveld. De palm werd geplant in 1931 bij de viering van de proclamatie van de tweede republiek. Foto: L'Escala-Empúries.


27-07-12 - Reclamespotje van Damm Lemon opgenomen in L'Escala
L'Escala was onlangs de filmset voor een leuk en toepasselijk reclamespotje van bierproducent Damm dat momenteel op de Catalaanse TV te zien is. Op het terras van Hotel Empurias en met het mooie Platja del Portitxol als achtergrond wordt het zomerbiertje Damm Lemon gepresenteerd als begeleider voor een uitgesproken Escalencs gerecht: "Anxoves de L'Escala amb pan i tomaquet" (ansjovis uit L'Escala met brood en tomaat).08-05-12 - L'Escala Costa Brava in een nieuwe jas
L'Escala Costa Brava heeft een kleine gedaantewisseling ondergaan. De scrollbar in het venster binnen de menu's is komen te vervallen en heeft plaats gemaakt voor de gangbare scrollbar aan de zijkant. De menu's zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, maar de hoeveelheid onderliggende pagina's zijn aanzienlijk teruggebracht (van ruim 400 naar circa 200 pagina's) door de informatie van meerdere pagina's te combineren. Daarbij zijn tegelijk de teksten en de indeling hier en daar aangepast. De thumbnails die doorlinken naar onderliggende pagina's hebben een vast format gekregen in de vorm van een klassieke dia met daarnaast een toelichting bij de link.


26-06-11 - Generalitat doet Ryanair nieuw aanbod
Begin dit jaar heeft Ryanair een groot aantal vluchten die voor deze zomer waren gepland naar en van Girona gecanceld omdat de Generalitat de Catalunya (Catalaanse regering) niet wilde ingaan op de eisen van de maatschappij, het afschaffen van de luchthavenbelasting. De lijn Weeze-Girona was hier ook bij betrokken. Dit heeft de luchthaven meer dan 30% passagiers gekost. De onlangs nieuw gekozen regering is nu alsnog met een nieuw voorstel gekomen om te bereiken dat er meer vluchten komen op o.a. Duitsland.


21-06-11 - Badia de Roses een van de dertig mooiste baaien ter wereld
Sinds kort mag de Badia de Roses (Baai van Rosas) zich rekenen tot de dertig mooiste baaien ter wereld. Dit predicaat, dat ondersteund wordt door de Unesco, heeft het gebied rond l'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries en Roses te danken aan zijn grote toeristische, landschappelijke en culturele waarde. De drie natuurparken, de ruïnes van Empúries, de Romaanse architectuur, 45 km strand (waarvan een groot deel, o.a. L'Escala, beschikt over het Europees kwaliteitscertificaat, EMAS III), de gastronomie, de folklore, de grote diversiteit aan nautische, maar ook andere sportfaciliteiten, etc. hebben bijgedragen aan deze onderscheiding. Daarmee valt de baai in het rijtje van o.a. Península Valdés (Argentinië), Mont-Saint-Michel (Frankrijk), Mindelo Bay (Kaapverdië), San Francisco Bay (USA) en Ha Long Bay (Vietnam).


01-03-10 - Parkeergarage
Na de renovatie van de Passeig del Mar afgelopen jaar, wordt er momenteel hard gewerkt aan alweer een groot infrastructureel project: een parkeergarage onder Plaça Catalunya (het voormalige voetbalveld). Afgelopen winter is er een enorm gat van 7 meter diep gegraven, waarvoor maar liefst 40.000 ton aarde en stenen verplaatst moest worden. De twee verdiepingen tellende ondergrondse parkeerplaats, die plaats moet gaan bieden aan ongeveer 200 auto's, waarvan de helft beschikbaar zal komen voor het publiek, zal nog deze zomer in gebruik worden genomen.


30-01-10 - Carnaval in L'Escala
Ook in L'Escala wordt er carnaval gevierd, onder andere met een optocht door de straten van het dorp . Lees meer over de activiteiten in L'Escala rond het carnavalsfeest en andere activiteiten in de maand februari in de "Agenda Cultura de L'Escala", uitgeven door de gemeente L'Escala .


Nieuwsberichten t/m 2009