L'Escala Costa Brava....
...steile kliffen en koralen, een geologisch labyrint, vulkanen en dichte bossen, lagunes en watervogels...
Punta Ventosa
Aan de zuidkant van Cala Montgó ligt de kaap Punta Ventosa. De punt biedt in noordelijke richting zicht op Punta del Milà (foto links), in zuidelijke richting op de Cala de Baix Cols (foto onder) en in westelijke richting op Cala Montgó met in de verte L'Escala. De wandelroute GR-92 loopt via dit punt: een stevige klim vanuit Montgó naar boven of wat rustiger aan via een zijpad van het pad van L'Escala naar L'Estartit.
Naast een prachtig panorama biedt de overhangende rots-punt ook - met zijn 90 m hoogte - een duize-lingwekkende blik in de diepte. Onder: Hetzelfde punt gezien vanaf de zee. Links Punta Ventosa, in het midden Punta del Milà en rechts Montgó, met de Torre de Montgó op het hoogste punt (111 m. Tussen Punta del Milà en Montgó ligt de ingang van Cala Montgó.
De kust van L'Escala tot L'Estartit is een van de mooiste stukjes Costa Brava. Hier wordt duidelijk waarom deze kust die naam heeft "Woeste Kust". Het Montgrí massief houdt hier abrupt op met een grillige rotswand van zo'n 100 m hoog.
Cala Montgó