L'Escala Costa Brava....
...steile kliffen en koralen, een geologisch labyrint, vulkanen en dichte bossen, lagunes en watervogels...
PN dels Aiguamolls de L'Empordà
Tussen L'Escala en Rosas ligt een van de belangrijkste moerasgebieden van Catalonië, PN dels Aiguamolls de L'Empordà, bestaande uit meren, rivieren, zoet- en zoutwater lagunes, moerassen, duinen en dijken.
El Cortalet. Bij het informatiecentrum "El Cortalet" tussen Sant Pere Pescador en Castelló d'Empúries beginnen wandel- en fietspaden door het hele natuurpark. Op diverse plaatsen zijn uitkijkposten, waar de watervogels bekeken kunnen worden.
Verkeersbord bij het naderen van het park.
Landschappen
Landschappen. Het natuurgebied heeft een verscheidenheid aan landschappen, deels ontstaan door een samenspel van mens en natuur, en biedt een natuurlijke verblijfplaats voor een groot aantal broedvogels en trekvogels.
Ooievaars
Ooievaars. Deze vogels zijn er in grote getale, het hele jaar door, en hebben een bijzondere plaats in het park. Het broedseizoen loopt van februari tot juli. Het hele proces van het geklepper met de snavels tot het uitvliegen van de jonge vogels is er te volgen.
Vogels
Vogels. Naast de ooievaars verblijven er vele andere vogelsoorten in het park, sommigen permanent, de meeste tijdelijk. Wie geluk heeft treft er flamingo's aan. Op diverse observatoria kunnen de vogels in alle rust gadegeslagen worden.
Koeien en paarden
Koeien en paarden. Een speciaal ras koeien en paarden, de dieren die in vroeger tijden in het gebied gehouden werden, begrazen de closes om zo bij te dragen aan het onderhoud en de authenticiteit van het park.
Kaart van PN dels Aiguamolls de l'Empordà, uitgegeven door het ministerie van Milieu van de Generalitat de Catalunya.