L'Escala Costa Brava....
...steile kliffen en koralen, een geologisch labyrint, vulkanen en dichte bossen, lagunes en watervogels...
L'Escala - Creuers Marenostrum
Tijdens het zomerseizoen vertrekken in L'Escala cruises naar diverse bestemmingen: in zuidelijke richting langs "woeste kust" van de Costa Brava naar de Illes Medes of L'Estartit en in noordelijke richting naar de baaien van PN Cap de Creus. De prachtige kust is vanaf de zee het beste te bewonderen.
Een bezoek aan Cadaques of de markt in Palamós behoort ook tot de mogelijkheden. En voor de liefhebbers van vissen op zee vaart de boot ook enkele malen per week uit.

Illes Medes. Vanuit L'Escala zet de boot koers richting het zuiden naar de eilandengroep Illes Medes en passeert daarbij een reeks van baaien en kapen, zoals Punta del Milà, Punta Ventosa, Cala de Baix de Cols en Cap del Castell met de bekende Roca Foradada.
Tres Coves. Het is een vaartocht met steeds wisselende vergezichten op de prachtige Costa Brava. Soms worden de steile kliffen dicht genaderd om een baaitje in te varen. Zoals bij de Punta de Tres Coves, waar drie lange grotten beginnen en, wat meer verderop bij Cala Ferriol, een prachtig baaitje met een klein strandje.

Roca Foradada. Ook de Roca Foradada wordt aangedaan. Deze grot loopt door tot de andere kant van de landtong Cap de Castell. De rondvaartboot gaat een stukje de tunnel in, maar is te groot om er doorheen te varen. Meer over de Roca Foradada.
Na de Roca Foradada gaan de motoren op volle kracht, richting Illes Medes. Ineens zijn er meeuwen. Ze komen van alle kanten aangevlogen, ze weten wat er gaat gebeuren.
Een kratje sardines wordt aan de meeuwen opgevoerd. In ruil daarvoor vertonen ze hun acrobatische vliegkunst. Het is een fascinerend schouwspel. In volle vaart pakken ze trefzeker de sardines uit de hand om ze vervolgens heelhuids te verorberen. Het vermakelijke tafereel duurt zolang de voorraad strekt.

Dan zijn de meeuwen weer net zo snel vertrokken als ze gekomen zijn en is de boot intussen de Medes eilanden dicht genaderd.
Rustig vaart de boot door de beschermde wateren rond de eilanden. Aan de westkant van het grote eiland stoppen de motoren enige tijd. De beide drijvers van de catamaran zijn over vrijwel de volle lengte van de boot voorzien van glas en bieden daardoor een panoramische blik onder water.
Meer over de Illes Medes.