L'Escala Costa Brava....
...landelijke vergezichten met rijstvelden, akkers, cipressen en oude boerderijen...
L'Escala - Cinclaus

In de directe omgeving van L'Escala ligt het kleine boerengehucht Cinclaus: een middeleeuws brugje, een kerkje, vijf boerderijen en de resten van een kasteel. Van het kasteel resteert alleen nog de poort en een toren. Het werd in 1640 geplunderd door de troepen van Filips IV, zie ook: . De bouw van de vijf boerderijen in de 17e en 18e eeuw is ten koste gegaan van het kasteel. De boeren leefden van het verbouwen van graan, rijstcultuur en veeteelt. De boerderijen zijn niet meer als zodanig in gebruik. Eén van de boerderijen in dit dorp, Mas Peraquintana, is ingericht voor turisme rural. Een andere boerderij, Mas Concas is in gebruik als restaurant.

Regelmatig kom je in deze omgeving een herder tegen. Vanuit de schaapskooi in de buurt leidt hij zijn kudde schapen naar te begrazen terreinen.

Mas Concas
is zorgvuldig gerestaureerd en herbergt nu een sfeervol restaurant met een creatieve mediterrane
"de mercat" keuken.
Zie ook: De keuken, tips

Església de Santa Reparada, een klein pre-romaans kerkje, met een deurtje van amper 1 meter 50 hoog! Het eenvoudige kerkje stamt uit de 9e eeuw en had toen een rechthoekige plattegrond. Later werd het kerkje uitgebouwd met een rechthoekige apsis en werd deel van het kasteel. De Santa Reparada heeft het kasteel tenslotte overleefd.

L'aplec de Cinclaus. Op de muziek van de cobla, gezeten tegen de muur van de kerk, wordt in september de sardana gedanst. Het is een aardige traditie die vervolg geeft aan de bijna 100 jaar geleden gehouden Aplec de Santa Reparada, een initiatief van de Escalencse schrijfster Victor Catalá, ter gelegenheid van de restauratie van het kerkje.

Records de L'Escala
(Cobla La Principal de L'Escala)

Recording: © Audiovisuals de Sarrià