L'Escala Costa Brava....
...L'Escala, Embarca-t'hi...
L'Escala - Festes (Fiestas)
Spanje is het land van tradities en feesten. Dat geldt ook voor L'Escala. Een drietal feesten springen er uit en zijn specifiek voor L'Escala. Deze feesten zijn nauw verbonden met het wezen van L'Escala: Festa del Carme, Festa de Anxova en Festa de la Sal.
Dit zijn echter niet de enige feestdagen. Hieronder volgen nog enkele andere feestdagen die niet specifiek voor L'Esala zijn, maar die in L'Escala ook niet ongemerkt voorbijgaan.
Festa del Carme
Festa del Carme - 16 juli - Op de feestdag van de patrones van de zeevarenden, trekt een processie over zee naar L'Escala. Deze feestdag heeft alles te maken met het bestaan van L'Escala, de visserij.
Festa de la Anxova
Festa de la Anxova - begin oktober - Tijdens het feest van de ansjovis wordt massaal "Anxoves de L'Escala", hét product van L'Escala, gegeten.
Festa de la Sal - september - Het feest van het zout, een feest dat nauw verbonden is met L'Escala. De geschiedenis van L'Escala herleeft even op deze dag.
Sant Joan
Sant Joan - 24 juni - Feest is het vooral op  de avond en nacht voorafgaand aan San Joan: Revetlla de Sant Joan, Sint-Jansavond. De zonnewende wordt gevierd met "Coca i Cava", vuurwerk en Sint-Jansvuur.
Santa Máxima, Festa Major de L'Escala
Festa Major - 2 september - Elk dorp of stad in Spanje heeft zijn Festa Major (Sp.: Fiesta Mayor). In L'Escala vindt dat plaats rond de 2e september, het feest van Santa Máxima, patrones van L'Escala.
Diada de Catalunya
Diada de Catalunya - 11 september - De elfde september is de nationale feestdag van Catalonië en staat in het teken van de automie, die de Catalanen op dezelfde datum van het jaar 1714 verloren, maar sinds 1975 weer in belangrijke mate hebben teruggekregen.
Dia de Sant Jordi
Dia de Sant Jordi - 23 april - De dag van de boeken en rozen. Rozen en boeken kenmerken deze dag, die gekoppeld is aan een legende rond Sant Jordi, en wordt ingevuld met bloemen- en boekenstalletjes op La Platja en enkele culturele activiteiten.
Via Crucis vivent de L'Escala
Semana Santa - week voor Pasen - Op Goede Vrijdag  El Via Crucis Vivent de l'Escala, een levende kruisweg. De verschillende staties van het lijdensverhaal worden door een groot aantal deelnemers op een aantal locaties verspreid over L'Escala uitgebeeld.

Arribada dels Reis - 6 januari, Driekoningen. De drie koningen (Reis Mags of Reis de l'Orient) komen over zee in L'Escala aan. Het is een feestdag vooral voor de kinderen, ze krijgen op deze dag cadeautjes.

Naast deze feestdagen zijn er nog evenementen die het dagelijkse leven even onderbreken .