L'Escala Costa Brava....
...L'Escala, Embarca-t'hi...
Festa de la Sal - Suquet de Peix

De 'koks' zijn er druk mee, ze roeren in grote, dampende paellapannen. Het wordt "suquet de peix", een Catalaanse stoofschotel met zeevruchten, saffraan, wijn, tomaat en aardappelen. In de loop van de middag, tegelijk met de andere activiteiten op het strand, zijn ze al begonnen met het schillen van de aardappelen en het garen van de inktvis, maar pas 's avonds wordt de suquet geserveerd. Er is voldoende voor enkele honderden mensen die plaats zullen nemen aan de lange tafels die staan opgesteld op La Riba, het plein naast het strand.

Net als bij het Festa de la Anxova vliegen de bordjes "anxoves amb pa i tomaquet", ansjovis met brood en tomaat, met vele honderden over de toonbank. En het Valenciaanse "fideuà", een pastagerecht dat in een paellapan wordt bereid, weten de Catalanen evenzeer te waarderen.

Bastoners tonen hun zorgvuldig ingestu-deerde choreografie, een mix van dans en (schijn)gevecht.

Het Festa de la Sal heeft ook een internationaal element. Elk jaar verzorgt een buitenlandse volks-dansgroep een optreden.

's Avonds is er muziek en zorgen de verlichte bootjes voor een passend decor.

Cercabars. Cor Indika, het lokale koor, trekt zingend van bar tot bar en zorgt met passende liedjes voor de juiste atmosfeer .

Veles il.luminades