L'Escala Costa Brava....
...La Garrotxa, beheerst door uitgedoofde vulkanen en dichte bossen...
La Garrotxa/El Pla de L'Estany
Castellfollit de la Roca. La Garrotxa is een in de Pre-Pyreneeën gelegen gewest met een door uitgedoofde vulkanen beheerst landschap. Maar liefst 38 vulkanen liggen verspreid over het dichtbeboste gebied van La Garrotxa. Aan de weg van Figueres naar Olot ligt het opvallende dorp Castellfollit de la Roca (neem, om dit prachtige panorama te zien, niet de tunnel maar de regionale weg naar Castellfollit). De huizen staan er op de rand van een steile, 60m hoge afgrond van basalt, die zijn ontstaan dankt aan de vulkanische activiteit in dit gebied zo'n 350.000 jaar geleden.
El Pla de L'Estany is een voortzetting van de vlakte van de Empordà tussen de Riu Ter en de Riu Fluvià ten oosten van het door vulkanen gedomineerde La Garrotxa. Het meer (estany) wordt gevoed door onderaardse rivieren.
Olot
Olot, de hoofdstad van de comarca La Garrotxa, een stad vol platanen, vulkanen en modernisme.
Besalú
Besalú. Een bijzonder stadje in La Garrotxa is het tot historisch monument verklaarde Besalú.
Santa Pau
Santa Pau. Aan de weg van Olot naar Banyoles, dwars door het PN de la Garrotxa, ligt het oudste middeleeuwse stadje van Catalonië.
PN de la Garrotxa
PN de la Garrotxa. Ten oosten van de hoofdstad Olot ligt een beschermd natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Banyoles
Banyoles, de hoofdstad van El Pla de L'Estany, een stadje uit de middeleeuwen met een geweldige sardanatraditie. Santa Martiriá is de patrones van de stad. Op 24 oktober, de naamdag van deze heilige, is het daarom feest: Festa Major. De sardana is daarbij onmisbaar.
Meer van Banyoles
L'Estany de Banyoles. Het meer van Banyoles, een meer dat het gevolg is van een bijzondere samenloop van geologische factoren. Ook het ontstaan van Banyoles heeft daarmee te maken.