L'Escala Costa Brava....
...La Garrotxa, beheerst door uitgedoofde vulkanen en dichte bossen...
Olot
Plaça Major. Een rechthoekig stratenplan met dit plein in het midden vormt het oudste deel van Olot.
Església de Sant Esteve. De neoklassieke kerk met een barokke gevel is gebouwd op de resten van zijn 10e-eeuwse voorganger. De gevel staat symbool voor de stad. De drie nissen zijn leeg sinds de beelden in 1936 verwoest werden. De middelste nis behoorde toe aan Sant Esteve.
Olot is de hoofdstad van de comarca La Garrotxa. De geschiedenis van Olot gaat, evenals alle plaatsen in deze regio in de Pyreneeën, terug tot in het eerste millennium. Alleen in Olot is daar niets meer van te zien. Olot werd in 1427 en 1428 getroffen door twee aardbevingen die het toenmalige Olot met de grond gelijk hebben gemaakt. Deze gebeurtenis is op een boeiende manier met een audovisual in beeld gebracht in het Museu dels Volcans. Daarbij ondervindt de bezoeker het fysieke effect van een aardbeving aan den lijve.

Een groene stad. Olot valt op door haar parken, lanen en villa's, die hun ontstaan danken aan de voorspoed die Olot sinds de 18e eeuw gekend heeft door de handel en de textielindustrie.
Plaça Josep Clarà, een van de stadsparken die de stad een groen karakter geven. Ook de lange lanen, zoals de Pg. de Barcelona en de begroeide oevers langs de Riu Fluvià dragen aan dit groene beeld van Olot bij. In en rond dit groen bevinden zich de talrijke villa's die stammen uit een tijd waarin de stad zich sterk ontwikkelde onder invloed van de textielindustrie. In het Parc Nou, waar zich ook het Museu dels Volcans bevindt is een botanische tuin.
Pg. de Barcelona. Een lange laan met platanen.
Parc Nou. Monument voor de Sardana.
Torre Malagrida. Deze villa huisvest een jeugdherberg.
Casa Solà Morales. Het modernisme is met talrijke gebouwen goed vertegenwoordigd in Olot. Een fraai voorbeeld daarvan is het Casa Solà Morales, een oorspronkelijk 18e-eeuws gebouw dat door Lluís Domènech i Montaner werd voorzien van een rijk gedecoreerde gevel met prachtige esgrafiados, beeldhouwwerk en balkons van gedraaid ijzer, het geheel bekroond door een loggia.
Casa Gassiot (1912), gedecoreerd met neogotische bogen en een adelaar.
Casa Gaietà Vila (1901), voorzien van middeleeuwse kantelen.
Casa Solà Morales (1916), gaat schuil achter de platanen op Pg. d'en Blay.
Museu dels Volcans
Museu dels Volcans. Dit museum is onderdeel van het in het centrum gelegen Museu de Comarcal de la Garrotxa. Het toont de geologische achtergronden van de streek.
>Volca del Montsacopa
Volcà del Montsacopa. Olot is rond 4 vulkanen gebouwd. Een korte wandeling vanuit het Plaça Major leidt naar de top van een van deze vulkanen.
Andere bezienswaardigheden in Olot: Casa Museu Trinchera, Museu Comarcal de la Garrotxa, Los Claustros del Carme.