L'Escala Costa Brava....
...10 km kust met baaien, stranden, wandelpromenade's, rotsen de haven en het dorp...
L'Escala - "Platjes" aan de Camí Forestal
Aan de kust tussen L'Escala en Sant Martí d'Empuries wisselen stranden en rotspartijen elkaar af en vormen zo een aantal grotere en kleinere baaien met aangename stranden: Platja del Rec, Platja del Portitxol, Platja de les Muscleres en Platja del Moll Grec.
Camí Forestal. Een breed en een kleine 2 km lang wandel-/fietspad voert door de duinen langs de stranden en strandjes, de ruines van de Griekse stad van het archeologisch museum MAC-Empúries en Hostal Empuriés naar Sant Martí d'Empúries.
Het pad voert door een pijnbomenbos, maar biedt tussendoor ook talrijke mooie vergezichten op de stranden, L'Escala, Montgó en de baai van Roses.
Camí de les Coves. Tussen dit pad en de zee ligt nog een tweede pad, Camí de les Coves, een voetpad dat grotendeels over plankieren gaat en soms langs de bosrand en de zee en dan weer door het bos slingert.
Platja del Rec. Het eerste strandje aan de Camí Forestal ontleent zijn naam aan een kanaaltje, de Rec del Molí, dat hier in zee uitkomt.
Platja del Portitxol. Hostal Empúries, begin vorige eeuw gebouwd om onderdak te bieden aan de onderzoekers van de nabijgelegen opgravingen, ligt aan het vrij kleine Platja de Portitxol, aan weerzijden begrensd door rotsen, een enkele geërodeerd tot een tunnel.
Platja de les Muscleres. Even verderop liggen de ruïnes d'Empúries met ook een ingang aan het pad . Op het strandje tegenover de ingang werd in 1992 de Olympische vlam aan land gebracht. Trappen en een gedenktableau, een kleine 200 m voorbij de ingang van het museum herinneren nog aan dit deze voor L'Escala bijzondere gebeurtenis.
Platja del Moll Grec, met op de achtergrond het monografisch museum behorend bij de opgravingen van Empúries.
Meer details (o.a. locaties en serviceniveau) over bovengenoemde stranden.
Sant Martí d'Empúries
Sant Martí d'Empúries. Aan het einde van het pad ligt Sant Martí, een aangename plek om te lunchen, wat te drinken, of gewoon even doorheen te lopen.
Aan de andere kant van Sant Martí d'Empúries zet het pad zich nog een stukje voort langs de duinen achter het Platja del Riuet tot aan de gemeente grens bij de Riu Vell.