L'Escala Costa Brava....
...L'Empordà, de Grieken plantten er Spanje's eerste wijnstokken...
L'Alt Empordà - Landschap
In de directe omgeving van L'Escala, vooral rond L'Armentera, zijn veel boomgaarden te vinden. Vooral veel appels, maar ook peren en perziken worden er geteeld. De appels worden geoogst in een periode die loopt van september tot ver in oktober. Begin oktober wordt er in L'Armentera de "Fira de Poma" gehouden.
D.O. Empordà
D.O. Empordà. De wijngaarden van de D.O. Empordà zijn te vinden in het noorden van de comarca, op de heuvels van de Albera. In deze streek wordt een scala aan wijnen geproduceerd, waaronder de traditionele Garnatxa.
De olijvencultuur bevindt zich vooral In het wat hoger gelegen achterland. In Catalonië betreft het vooral de teelt van arbequina olijven die in oktober, maar ook later nog geoogst worden. In het voorjaar zien de velden vaak rood van de grote hoeveelheden wilde klaprozen die dan bloeien.
Zoals klaprozen in het voorjaar kleur geven aan het landschap zijn het de zonnebloemen die in de maanden juni en juli het gevarieerde landschap een fleurig accent geven. Hagen van cipressen doorsnijden het landschap om wat bescherming te bieden tegen de tramontana, die soms met grote kracht over de velden raast. De akkers met zonnebloemen liggen her er der verspreid over Empordà en worden, evenals in El Baix Empordà, afgewisseld met korenvelden en akkers met alfalfa, maïs en sorgo.