L'Escala Costa Brava....
...L'Empordà, de Grieken plantten er Spanje's eerste wijnstokken...
L'Alt Empordà - Oude boerendorpen
L'Alt Empordà heeft een sterk agrarisch karakter. De boerderijen bevinden zich meestal in de, vaak kleine, dorpen met smalle straatjes en oude robuuste huizen. Bijvoorbeeld, wat stroomopwaarts langs de Riu Fluvià liggen in een rustig en landelijk gebied enkele boerengehuchten, zoals San Miquel de Fluvià, Sant Mori, Vilaür en Arenys d'Empordà. Hier is de typisch agrarische sfeer van het binnenland van de Empordà behouden is gebleven. De weg voert hier door een heuvelachtig gebied met afwisselend eikenbossen en boerenland. Tussen San Miquel de Fluvià en Sant Mori kruist de weg de Riu Fluvià. De trein van Figueres naar Girona passeert hier ook de rivier via een ijzeren spoorbrug uit 1878.
San Miquel de Fluvià. De massieve klokkentoren van de Sant Miquel is voor-zien van dubbele ven-sters en Lombardische bogen.
Sant Mori, net als San Miquel de Fluvià, een van die vergeten dorpjes in L'Alt Empordà. In dit aardige dorpje staat een fraai "Cruz de Término" met een 16e eeuws basreliëf.
Vilaür. Een poort in een voormalige verdedigingstoren vormt de entree van het oude Vilaür. Rond het pleintje staan oude huizen en een oude kerk met een deur voorzien van opvallend smeedwerk. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan.
Riu Fluvià. Voorbij Vilaür, richting Arenys d'Empordà kruis de weg opnieuw de Fluvià, nu over een smal bruggetje. Zowel deze brug als de brug bij San Miquel de Fluvià bieden een prachtige uitzicht over de rivier en zijn dicht begroeide oevers.
Ventalló
Ventalló, een stil boerendorp met mooie oude huizen. het plaatsje is in de wijde omgeving bekend vanwege de drukbezochte Fira de L'Oli. Een beurs van olijfolieproducten die zo'n beetje alle straten van het dorp vult.
Vilabertran
Vilabertran. In dit plaatsje is vooral het in de 11e eeuw gestichte romaanse klooster Canònica de Santa María een bezoek waard.
Peralada
Peralada. Een mooi middeleeuws dorp, vaaral bekend vanwege het in het kasteel gevestigde casino, het internationaal muziekfestival, een klooster met een indrukwekkende bibliotheek en een gerenommeerde bodega.