L'Escala Costa Brava....
...La Bisbal de L'Empordà, hoofdstad van de keramiek...
Van Begur naar Calella

Cala d' Aiguafreda. Bij Sa Punta, zuidelijk van het het lange en brede strand Platja de Pals, gaat de Empurdanese vlakte weer over in de typische rotskust van de Costa Brava. Vanaf Aigaufreda tot aan Calella liggen een reeks baaitjes, zoals Cala d'Aiguafreda, afgewisseld met rotsen en vergezichten. In de verte, voor de rots Punta des Plom, begint de volgende baai, Cala Sa Tuna.

Cap sa Sal. Paden en trappen leiden naar rotsen en strandjes.

Aiguafreda, een smalle baai met één ('s zomers overvol) restaurantje aan het water.

De onderwaterwereld van de Costa Brava is in erg trek bij duikers en snorkelaars.

Sa Tuna. Zuidelijk van Aiguafrede ligt nog zo'n baaitje, en weer een stukje verder ligt de wat grotere baai van Tamariu.

Tamariu. Zonnebaden rond en tussen de bootjes op een van de strandjes aan dit mooie stukje van de Costa Brava. Maar de meesten van deze zonaanbidders zijn rond lunchtijd te vinden op een van de vele terrasjes direct aan het strand, genietend van "Esqueixada" of andere streekgerechten. Vrijwel alle vissers-huizen zijn hier in gebruik als restaurant.

Sant Sebastià. Bijna aan het einde van een slingerende route van Aiguafreda naar Calella met steeds weer nieuwe vergezichten, staat op de Cap de Sant Sebastià, 180 m boven de zeespiegel, de gelijknamige vuurtoren, Far de Sant Sebastià. In noordelijke richting ziet de kaap uit over beboste heuvels en baaien en in zuidelijke richting het onder aan de voet van de heuvel gelegen Llafranc en Calella de Palafrugell. Een steile afdaling leidt in enkele minuten van de kaap naar het strand van Llafranc.