L'Escala Costa Brava....
...La Bisbal de L'Empordà, hoofdstad van de keramiek...
El Baix Empordà - De kust
De kust van Baix Empordà is gevarieerd: aan de noordkant het ongerepte massief van Montgrí dat abrupt met hoge en steile kusten ophoudt, aansluitend een grote baai met een breed strand en zuidelijk daarvan de centrale Costa Brava waar de bosrijke heuvels van Les Muntanyes de Begur met een grillige kustlijn en talrijke baaitjes in zee eindigen.
L'Esstartit
L'Estartit. Ten noorden van La Platja de Pals, tegen de heuvels van Montgrí, ligt de vooral bij duikers bekende haven van L'Estartit.
Illes Medes
Illes Medes. Zo'n kilometer uit de kust voor L'Estartit liggen de Illes Medes, een 7-tal eilanden omringd door een schitterende onderwaterwereld van bloedkoraal, anemonen, schaaldieren en exotische vissen.
Begur
Begur. ligt aan de noordkant van de centrale Costa Brava, een paar km van zee en wordt omgeven door een prachtige kust. Vanaf het hoog gelegen kasteel is de hele kust te overzien.
Van Begur naar Pals
Van Begur naar Calella. De kuststrook oostelijk van Begur is grillig. De dicht begroeide hellingen eindigen daar abrupt in zee en vormen er een hele reeks prachtige baaitjes, zoals die van Fornells, Sa Riera, Sa Tuna, Aiguablava en Aiguafreda.
Calella de Palafrugell
Calella de Palafrugell. Van alle kustplaatsjes van El Baix Empordà is Calella de Palafrugell wel het meest authentiek. De pal op het zuiden gelegen vissershuizen schitteren in de zon.
Palafrugell
Palafrugell. Dit industriestadje herbergt een interessant museum over kurk, lange tijd de bron van bestaan van Palafrugell en omgeving. Evenals Begur is het stadje omgeven door een prachtige kust met baaien en enkele vissershaventjes van Tamariu tot Calella.