L'Escala Costa Brava....
...La Bisbal de L'Empordà, hoofdstad van de keramiek...
La Bisbal d'Empordà
Pont Vell. La Bisbal heeft een middeleeuws centrum en was ooit ommuurd. De nog bestaande poort komt uit op de oude brug over de vaak droge Ríu Daró. Het uit 11e eeuw stammende kasteel torent boven de stad uit. Dit kasteel is een belangrijk voorbeeld van de romaanse civiele architectuur in de Empordà en is een van de weinigen die er nog zijn.
Carrer de L'Aigüeta. Voor velen is niet het oude centrum de reden om naar La Bisbal te gaan, maar de Carrer de L'Aigüeta en de overstelpende hoeveelheid keramiek die daar te koop staat.
Les Voltes. Een ander karakteristiek beeld in het centrum van La Bisbal d'Empordà betreft deze bogen - Les Voltes - een uniforme rij huizen boven een lange galerij met winkeltjes, bars en restaurants. Veel panden aan deze galerij hebben nog hun oorspronkelijke gevel uit de 19e eeuw.
Eglesia de Santa María. De barokke voorgevel van de 18e-eeuwse Eglesia de Santa María wordt enigszins door huizen verdrongen. De hoge slanke klokkentoren van deze kerk is een van de kenmerkende details van de skyline van La Bisbal.
El Portal de la Riera. La Bisbal werd ooit door stadsmuren omgeven. Bij de oude brug over de Daró staat het laatste restant van deze muren, de toegangspoort van de stad. De poort staat in het verlengde van de Pont Vell.
Een winkeltje aan het Plaça de Castell.
Een modernista winkeltje aan de hoofdstraat.
Als er wat te doen is in La Bisbal, dan speelt zich dat vaak af in de schaduw van twee rijen oude platanen op op de fraaie Rambla Carrer d'Agustí Font.
Keramiekwinkels
Carrer de L'Aigüeta. Het is niet te missen, aan de invalsweg van La Bisbal (komend vanuit Girona) liggen tot aan het centrum aan weerskanten tientallen keramiekwinkels. La Bisbal is er bekend om geworden en heet ook wel "La Capital de la Ceràmica".
Terracotta museu
Terracotta museu. In de keramiekwinkels, verkoopt men doorgaans decoratieve keramiek: gebruiksvoorwerpen, tegeltableaus, en dergelijke. De oorsprong van deze handel ligt echter bij de productie van industrieel aardewerk. Het museum verteld daar alles over.
Puntaires
Puntaires. Het kantklossen is men in Spanje nog niet verleerd. Veel plaatsen, waaronder La Bisbal, kennen Trobadas de Puntaires. In La Bisbal vindt bovendien op diezelfde dag (begin juni) ook de Aplec de la Sardana plaats.