L'Escala Costa Brava....
...landelijke vergezichten met rijstvelden, akkers, cipressen en oude boerderijen...
Fietsroute Pla d'Ullà ( 12 km)

De route van Bellcaire naar Ullá volgt het stille, geasfalteerde landweggetje dat min of meer aan de voet van het Montgrí-massief ligt en langs akkers, bosschages en wijngaarden voert en is daardoor licht geaccidenteerd.
Bergwandeling.
Bij het groepje pijnbomen ongeveer halverwege Ullà begint een mooie wandeltocht naar het kasteel van Montgrí Verschijnt binnekort.

Ullà. Sla bij de splitsing kort voor Ullà linksaf en na een kleine klim daalt u weer af het dorp in.

Ga voor een kort bezoekje aan dit dorp rechtsaf via de Carrer de l'Església, die nogal fors naar beneden loopt. Het is een boerendorp waar nog enkele renaissance en gotische huizen uit een middeleeuws verleden bewaard zijn gebleven.

L'Església de Santa Maria. Een markante kerk met een typische klokgevel die van veraf te zien is. Trappen leiden naar een bordes voor de ingang van de kerk. De neoklassieke Santa Maria was onderdeel van het gelijknamige klooster en werd in de 18 eeuw gebouwd op de resten van de voormalige romaanse Sant Andreu. Het 12e-eeuwse romaanse beeld van Mare de Déu de la Fossa van gepolychromeerd houtsnijwerk is nog afkomstig uit die kerk. De vierkante klokkentoren werd - zoals bij veel kerken het geval is - nooit afgebouwd.

Verlaat Ullà in oostelijke richting. Welk straatje maakt niet zoveel uit, even verderop komen ze allemaal weer samen op een rotonde. Via de daarnaast gelegen rotonde kruist u de provinciale weg van Torroella de Montgrí naar Figueres. Over deze zandweg, vroeger de oude weg naar Figueres, komt u Torroella de Montgrí binnen bij het monument voor de sardana op het Plaça de Quintana i Combis.

Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí. Vlak bij dit monument voor de sardana ligt Can Quintana. Voor een bezoek aan het stadje loopt u daar direct het centrum in. Een prima plek voor een menu del dia vindt u bij Lo Mirador.
Fietsroute Gola del Ter
Gola del Ter. Volg, voor de aansluiting op de fietsroute naar La Gola del Ter, de zuidelijke ramblas in het verlengde van het Plaça de Quintana i Combis (Passeig d'Espany en Passeig de Vicenç Bou) en neem op de rotonde de eerste afslag.

Terug naar Bellcaire via de Ter. Verlaat Torroella de Montgrí weer aan de zuidzijde van het Plaça de Quintana i Combis waar u bent binnengekomen. Ga daar rechtsaf de Carrer del Riu Ter in.

Carrer del Riu Ter. Deze straat gaat al snel over in een zandweg met aan beide zijden oude platanen. Aan het einde van deze mooie laan volgt een bocht naar rechts en dan komt u langs de Riu Ter te fietsen.

Riu Ter. Het pad langs de Ter volgt u een kleine 1.7 km. Dan gaat u rechtsaf richting Ullà.

Ullà. U ziet dan Ullà liggen tegen de achtergrond van het ruim 300 m hoge Muntanya d'Ullà. Op de akkers in dit vlakke gebied tussen de Ter en het Montgrí-massief, El Pla d'Ullà, wordt veel fruit geteeld en en er wordt maïs verbouwd. Steek de provinciale weg van Torroella de Montgrí naar Figueres over via de rotonde en ga een klein stukje richting Ullà. Fiets aan de westzijde om Ullà heen. Even buiten Ullà komt u weer op dezelfde weg via welke u vanaf Bellcaire gekomen bent.

Naar L'Escala. Volg fietsroute L'Estany de Bellcaire in omgekeerde richting .

Naar l'Escala (via Albons). Verlaat Bellcaire aan de westkant, bij de Sant Joan de Bedenga, en volg de asfaltweg richting Albons .