L'Escala Costa Brava....
...La Bisbal de L'Empordà, hoofdstad van de keramiek...
Pals

Niet ver van Torroella de Montgri in de richting van Palafrugell ligt het veelbezochte Pals. Vanuit de verte is het silhouet van het hoog boven het omringende land gelegen dorp al te herkennen. De blikvangers zijn de Església de Sant Pere en de Torre de les Hores.

Torre de les Hores. Aan de rand van de oude kern staat deze massieve, ronde klokkentoren, die ooit toebehoorde aan een middeleeuws  kasteel.  Bij sommige gelegenheden, zoals de

Pesebre Vivent (een levende kerststal tijdens de kerstdagen), wordt het hout in de smeedijzeren straatverlichting aangestoken.

El Pedró, een wirwar van steegjes, is door muren omgeven. Het hele dorp is gerestaureerd. Naast enkele monumentale gebouwen zijn het vooral pleintjes, smalle steegjes, boogjes, mooie smeedijzeren details en een overvloed aan bloemen die het dorpje kenmerken.

Església de Sant Pere. Pals ligt op een heuvel. Helemaal bovenaan in het dorp staat deze Catalaans-gotische kerk. De kerk heeft een barok portaal en een imposante romaanse klokkentoren met kantelen. De toren doet enigszins denken aan de basiliek in Ripoll.