L'Escala Costa Brava....
...een palet van okerkleuren spiegelend in het water van de Onyar...
Girona - Ex-col.legiate de Sant Feliu
De (voormalige) kapittelkerk Sant Feliu dateert uit de 12e - 17e eeuw en heeft kenmerken van de diverse stijlen uit die lange periode: romaans (de muren), gotisch (het dak en de toren met 8 pinakels rondom de centrale spits) en barok (de voorgevel). De kerk wordt aan de rechterkant geflankeerd door opvallend zware muren met kantelen en overdekte weergangen, De versterking was nodig om de buiten de stadswallen gebouwde kerk te beschermen tegen de veelvuldige aanvallen.
Achter het hoofdaltaar staat een groot retabel uit de 15e eeuw gewijd aan de H. Maagd.
Sant Narcís. Een zijkapel is gewijd aan Sant Narcís, de patroonheilige van Girona. De kerk was van origine een romaanse kapel, gebouwd op de graftomben van Sant Narcís en Sant Felix. De laatste was de patroonheilige van de stad ten tijde van de bouw van de kerk. De graftombe van Sant Narcís is geplunderd en toont nu een beeld van de heilige, gemaakt in polychroom hout.

In de zijmuren van het priesterkoor bevinden zich de belangrijkste bezittingen van de kerk, acht fraai bewerkte sarcofagen uit de 2e - 4e eeuw. Ze zijn gevonden tijdens opgravingen onder de kerk die gebouwd werd op een heuvel waar de eerste Christenen van Girona begraven werden.
De roof van Proserpina, een heidens tafereel op een sarcofaag uit de 2e eeuw.
Evangelische scènes op een sarcofaag uit de 4e eeuw.