L'Escala Costa Brava....
...een palet van okerkleuren spiegelend in het water van de Onyar...
Girona - Musea
Museu d'Història de la Ciutat Centre Bonastruc ça Porta

In het oude centrum bevinden zich de meeste van de musea die Girona rijk is. Het Centre Bonastruc ça Porta aan de Carrer de la Força in El Call, het oudste deel van de stad, geeft een beeld van de geschiedenis van de joden, die tot 1492 in deze wijk woonden. Eveneens aan de Carrer de la Força is het Museu d'Història de la Ciutat te vinden. Dit museum, met een collectie voorwerpen die te maken hebben met de ontwikkeling van de stad met name in de periode van de industrialisatie, is gehuisvest in een voormalig Kapucijner klooster.
In het Palacio Episcopal aan de Pujada  de la Catedral bevindt zich het Museu de l'Art met veel kust van preromaans tot hedendaags. De voormalige benedictijner abdij Sant Pere de Galligants, aan de rand van het oude centrum huisvest het Museu Arqueològic, met o.a. stukken uit Empúries. Hier begint ook de wandeling langs en over de stadsmuren (Passeig Arqueològic).

Museu Capitular
Museu Capitular bij de kathedraal. Naast vele religieuze voorwerpen is hier het beroemde Tapiz de la Creación te bewonderen. Een (schaars verlichte)  zaal is geheel aan gewijd aan dit unieke wandkleed.
Museu del Cinema
Museu del Cinema Een boeiend museum voor iedereen over de ontwikkeling van de film van het Chinese schaduwspel via de camera obscura en de toverlantaarn tot en met de cinemascoop.