L'Escala Costa Brava....
...artistieke uitingen met gerbera's, anjers, rozen en lelies...
Girona - Temps de Flors

Tijdens het jaarlijkse bloemenevenement "Temps de Flors" worden talrijke patio's, openbare en historische gebouwen in het oude centrum van Girona op kunstzinnige wijze ingericht, waarbij bloemen, vooral gerbera's, anjers, rozen en lelies de hoofdrol spelen. De foto's op deze pagina zijn details uit veel grotere werken. Linksonder een detail uit een enorm golvend tapijt van koffiebekertjes. Daarboven een deel van een wand van slangen met halverwege gele gerbera's. Linksboven een aantal van de hoog opgestapelde verfemmers met deksels in de kleur van de gerbera's in open blikken. Daaronder een kelder vol waterflessen. Rechts een patio volgehangen met luchters van slangen opgerold in een kegelvorm en van binnen bezet met anjers (2 foto's). Daaronder een patio vol bollen van rozen (2 foto's).
De expositie, die een kleine honderd locaties telt, wordt altijd in mei gehouden en duurt een week. In 2011 werd de expositie voor de 56e keer georganiseerd. Deze pagina geeft een kleine impressie van het evenement dat zowel klassiek bloemschikken als artistieke uitingen kent. Naast de kunstzinnig ingerichte historische gebouwen en pleinen zijn ook, bij uitzondering, veel fraaie particuliere patio's te bewonderen.Banys àrabs

Twee patios

Honderden paraplu's met rode anjers langs de oever van de Riu Galligants.


Boven rode en witte anjers in een struik voor de Torre de Cornella, links toilet-brillen en daarboven een fractie van de duizenden gerbera's aan het infuus.