L'Escala Costa Brava....
...10 km kust met baaien, stranden, wandelpromenade's, rotsen de haven en het dorp...
L'Escala - De kust van Montgó tot Sant Martí
Port d'en Perris. De zee bij L'Escala is meestal heel rustig, maar soms gaat het flink tekeer. De golven slaan dan tegen de kade uiteen en het schuim komt tot ver boven de boulevard. De kustlijn is gevarieerd en wordt gevormd door rotsen, baaien, stranden, de haven en het dorp. Van zuid naar noord:
Punta Ventosa
Punta Ventosa, een paar km ten zuiden van L'Escala gelegen 90m hoge kaap, met uitzicht op Cala Montgó.
Montgó
Montgó, een schiereiland tussen Cala Montgó en de Golf de Roses. De op het noorden gelegen kust vanaf Montgó tot aan de haven bestaat uit rotsen en baaitjes.
Port La Clota
Port La Clota, de haven, waar de Club Nàutic, een werf, een duikcentrum, de vissersvloot en de visafslag zijn ondergebracht.
Cala Riells
Cala Riells, een flink strand tussen de haven en L'Escala. Hier zijn een groot deel van de tijdelijke bewoners van L'Escala in de zomer te vinden.
Passeig del Mar
Passeig del Mar, een 500 meter lange wandelpromenade langs de zee, dé plek voor een paseo in de vooravond, een ontmoetingsplaats voor velen.
L'Escala, centrum
La Platja de les Barques. Dit tussen rotsen ingesloten baaitje met een strand vormde voor vissers een geschikte plaats om hun scheepjes te bergen. Rondom dit strandje is in de loop der jaren een heel dorp gegroeid.
Mar d'en Manassa
Mar d'en Manassa. Een trap aan de noordkant van La Platja leidt naar een pad over de rotsen langs de zee dat verbinding geeft met het bospad naar Sant Martí d'Empúries. Pal voor de kust ligt het eilandje El Cargol.
Stranden
Platjes aan de Camí Forestal. Het bospad net achter de duinen ten noorden van L'Escala naar Sant Martí d'Empúries voert langs een aantal baaien en baaitjes. Een prachtig wandelgebied met pijnbomen en vergezichten, gecombineerd met heerlijke stranden.
Sant Martí d'Empúries
Sant Martí d'Empúries, dat verheven boven het omringende land ligt. Vanuit dit dorp is de hele baai, van Cap Norfeu bij Roses tot Montgó, te overzien.
L'Escala. De oude dorpskern van L'Escala gezien vanaf het water. De gebouwen zijn weliswaar deels vernieuwd, maar de aanblik is door de jaren heen hetzelfde gebleven. Panorama van de hele kust van L'Escala van zuid tot noord (scroll horizontaal):