L'Escala Costa Brava....
...La Bisbal de L'Empordà, hoofdstad van de keramiek...
El Baix Empordà - Landschap
Een maïsveld met daarachter een karakteristieke Catalaanse boerderij. Een "mas" (Cat) of "masia" (Spaans) is, zoals deze, vaak voorzien van een forse defensietoren die bescherming moest bieden tegen piraterij vanaf zee. Meer over torres .
Rijstvelden
Rijstvelden. Vanuit de Ter worden via kanalen de omliggende rijstvelden met water gevoed. De rijstvelden bij Sobrestany zijn goed te overzien vanaf de Carretera de la Muntanya in het Montgrí massief. De gebieden worden in het voorjaar onder water worden gezet.
Akkers
Akkers. Akkers met maïs, koren, zonnebloemen, sorgo en alfala wisselen elkaar af op de wat drogere delen van de Empordanese vlakte. Het gevarieerde boerenlandschap is prima per fiets vanuit L'Escala te verkennen.
Olijfgaarden
Olijfgaarden. De olijfgaarden bevinden zich over het algemeen meer in de wat hogere delen van de comarca. De olijfgaard van Can Solivera in de buurt van Peratallada, waar op ambachtelijke wijze de virgen extra olijfolie wordt gemaakt, is te bezoeken.
Can Solivera.
Er worden ook andere bomen gekweekt, zoals populieren voor de papierindustrie (bij Girona) of cipressen. Deze cipressenkwekerij is in de buurt van Monells te vinden. De cipres is met zijn opvallende verschijning, na de olijfboom, Spanje's meest bekende boom en wordt in de Empordà vaak toegepast als haag ter beschutting van de gewassen tegen de harde wind.